Kárpát-medencei Űrkutatási Csapatverseny 2020/2021
Oldalsáv megjelenítése

Navigációs útvonal

Az „Irány az űr!” csapatverseny első fordulójában azok jutottak tovább, akik nemcsak felkészültek voltak, de a megoldásra rendelkezésre álló időt is jól használták. A második fordulóban a kitartás, tudás és a gyors reakcióidő is számított, de itt már csak a versenyzők legjobb egyhatoda juthatott a döntőbe, bár a többi csapat is felkészült és kitartó volt. A döntőbe nem jutó 30 csapatot szeretnénk ezzel a feladattal kárpótolni.

Az „ÜGYESKEDÉSEK ŰRKETYERÉKKEL” feladat az Irány az űr! versenynek egy önálló ága, amelyet a fő versenytől függetlenül értékelünk és tárgynyereménnyel díjazunk.

A feladatot továbbra is csapatként kell teljesíteni. Az 1. fordulóban kiesettek csak az 1. forduló vigaszágán vehetnek részt, míg a 2. fordulóban kiesők csak a 2. forduló vigaszágának feladatát oldhatják meg.

Ehhez a feladathoz nem adunk segédanyagokat, mivel éppen az a lényeg, hogy saját maguk kutassák fel a lehetőségeket.

Beküldési határidő: 2021. március 28. 23:59. Esetleges kérdéseiket a verseny@iranyazur.hu címre várjuk.

A beküldés módja: A leírást .pdf formátumban – ezen a felületen kell a megadott határidőig feltölteni. Összesen maximum 5 képet is feltölthetnek, egyenként legfeljebb 2 MB fájlmérettel.

Az összefoglaló szerkesztéséhez és beadásához használják a csatolt fájloknál letölthető sablon dokumentumot (Vigaszag_2_feladat_beadasi_template.docx). Az értékelők munkáját segítve kérjük a csapatoktól, hogy a sablon alapján elkészített dokumentumok fájlnevébe a csapatnevet is írják bele és így töltsék fel a beadandó dokumentumot (pl. Vigaszag_2_Alfaholdbazis.pdf).

Formátum: leírás : PDF, fotók: JPG vagy PNG

Díjazás: Az „ÜGYESKEDÉSEK ŰRKETYERÉKKEL” feladatban legjobban teljesítő csapat űrkutatási társasjátékot nyer, továbbá egy 4 órás konzultációs lehetőséget a BME UPRA csapatának egyik tagjával, aki a feladat zsűrizésében is részt vesz.

A csapatot meghívjuk az Irány az űr! zárt körű döntőjébe nézőnek és ott ünnepélyes, bár virtuális keretek között vehetik át a nyereményüket, amelyet később postán küldünk el nekik. A konzultációt egy később egyeztetett időpontban tartjuk meg.

A feladat benyújtásával a csapat elfogadja, hogy a Magyar Asztronautikai Társaság a pályázatot részben vagy egészében felhasználhatja, illetve közzéteheti kiadványban, honlapon, vagy más elektronikus felületen, a forrás megjelölésével.